Store fester i Oslo

Det holdes stadig spennende fester i Oslo, her får du vite litt om hvordan du skal gå kledd.

Oslo er en by med et yrende kulturliv, og med det følger det også en god del fester, banketter og ball. Alle har som regel sine egne kleskoder Så hva er det viktig å huske på?

Det norske studentersamfunn

Det norske studentersamfunn arrangerer flere store fester hele året på Chateu Neuf. Her finner du kleskoder som går på alt fra helt casual til kjole og hvitt. På våren er det spesielt to fester som er viktige, Alle festers mor og gallaen som holdes den 16 mai.

På Alle festers mor er det helt casual og det er forskjellige fester over hele huset, gjerne med forskjellige tema. Er det tema så er det også forventet at man kler seg i forhold til temaet for festen. En av klubbene som kan skilte med spennende fester og tema her er Cinema Neuf, som gjerne arrangerer fester inspirert av forskjellige filmer.

Gallaen som arrangeres hvert år på 16 mai har kleskoden kjole og hvitt og ballkjole for kvinner. Det er også forventet at de som har vært med eller er med i styret har på seg sine utmerkelser i Grisens orden.

Avslutninger og eksamen

Det ligger også flere store høyskoler og universitet i Oslo, det tilsier at det hvert eneste år er store avslutninger og uteksamineringer av studenter. Disse feires som regel med store events hele dagen, der man får utdelt diplom og deltar på en avslutningsmiddag/fest på kvelden. Også her er det krav til hva man har på seg. For de som har bunad er det for eksempel helt vanlig å ha på seg dette på disse feiringene. Men på kveldene er det nok kjekt med litt finere kjoler og dress for guttene.

Konfirmasjon

På våren er det også konfirmasjon for alle landets 14-15 åringer. Her er det også enkelte krav til at man skal kle seg fint med kjole eller bunad for jentene og dress/bunad for guttene. Det er vanlig at mange får ny bunad av sine foreldre i konfirmasjonsgave.

Konfirmasjon i kirke