Minner i gave?

Visste du at du ikke trenger å kjøpe fysiske gaver til de du er glad i? Det å skape minner sammen kan være like vakre om ikke bedre gaver.

Ja, i dag er samfunnet blitt stadig mer materialistisk, og mye av livet vårt dreier seg rundt et jag etter perfekt jobb, perfekt hus, perfekt familie og perfekte ting. Det skal være den siste Iphonen, den siste BMW eller den aller siste moten innenfor klær eller tilbehør.

Evne til selvregulering

Men er mennesket egentlig skapt til å drive denne rovdriften på seg selv, og er det slik at de som eier mest er de som er lykkeligst? Ikke nødvendigvis. De fleste av oss jakter på lykken, og for mange har det handlet om å sørge for at man har nok penger til å leve et godt liv. Noen mener det er en effekt av fattigdommen under 2 verdenskrig, mens andre mener det er en naturlig utvikling som følge av industrialiseringen.

Men etter et par tiår med jag etter materialistiske goder, er vi nå i ferd med å se en ny trend. Den nye luksusen er tid, tid med familie, med venner og for seg selv. Folk begynner å bli mer opptatt av hvordan man bruker tiden sin, hva en bruker energien sin på. De fleste har innsett at man har begrenset med energi og tid. Den som en gang sa at tid er penger hadde faktisk helt rett. På mange måter kan vi si at mennesket nå er i ferd med selvregulering, for å kompensere for at man har gått for langt i den materialistiske retningen.

Den perfekte gaven?

Så kommer spørsmålet: Hva skal man gi i gave nå når folks behov endrer seg? De perfekte gavene er ikke lengre det de var, nemlig ting. Nå handler mye om det å skape gode øyeblikk, bruke tiden sammen med andre og ikke minst ta vare på seg selv og hverandre. Det handler om å skape minner. Når du er 70 år gammel og ser tilbake på livet ditt, vil du ikke se de tingene du etter hvert kastet, men minnene dine har du enda, kanskje til og med på bilder. Hva vil du helst ha, en toaster eller en hvalsafari?

Det finnes mange måter å kjøpe disse perfekte gavene til hverandre. D kan kjøpe gavekort i butikker men du kan også kjøpe gavekort på nett hos steder som for eksempel youwish.no hvor du finner alt fra hvalsafari til spa-weekend.

Å vokse på

De fleste av oss har funnet ut at ved å utfordre oss selv, så vokser vi også som mennesker, men det er ikke alltid vi er like klar for disse utfordringene. Da kan det være godt med en venn som vet hva du trenger, og så gir deg et dytt i riktig retning. På denne måten kan du få utfordret deg selv samtidig som du vokser som menneske.

Det er jo liten tvil om hva som bygger deg mest opp som menneske og det er ikke toasteren.Hvalsafari