Opplevelser i Tigerstaden

I motsetning til de andre hovedstedene i Skandinavia er landskapet i Oslo veldig kupert, men det gjør også at store friluftsområder som Nordmarka og Østmarka blir lett tilgjengelige. Her finnes et stort nettverk av sykkelstier om sommeren og skiløyper om vinteren, og Holmenkollen bidrar også til et stort idrettsmiljø i Oslo.

 

I sentrum av Oslo finnes også flerfoldige severdigheter, spesielt operaen i Bjørvika der du kan gå opp på taket og nyte flott utsikt. Bjørvika er byggested for mange prosjekter, og derfra kan du gå over til det eksklusive boligområdet Sørenga. Fra sentrum kan du ta trikk opp til Ekebergsletta, et stort og åpent grøntområd som ofte brukes til piknik og utflukter for byens innbyggere, og som gir deg ro i sjelen.

 

Historie kan også oppleves

 

Det er ikke langt fra Bjørvika til Middelalderparken der du kan se de gamle ruinene til Mariakirken, og Akershus festning lengre mot vest er populært blant turister. For et gebyr kan du foreta en selvguidet rundtur i festningsverket og få informasjon om hvert rom du forflytter deg til. Noen av rommene sies også å være hjemsøkt.

 

Fra murene får du flott utsikt over Aker Brygge, et flott distrikt med utsøkte restauranter som tilbyr både sushi, tradisjonelle norske fiskeretter og internasjonale retter. Like nord for Aker Brygge finner du Det kongelige slott der du kan se gardistene gå rundt og svinge med armene for å holde på tradisjonen. Slottet er omringet av en flott hage, med mange trær og flere små dammer der endene flyter bedagelig rundt.

 

En rekke av Norges mest populære turistmål ligger i Oslo. Innovasjon Norge regner Frognerparken som Norges mest populære attraksjon, og anslår at anlegget har mer enn én million årlige besøkende – Wikipedia