Ferie i Norge

Mange drar til utlandet på ferie. Enten om det er Thailand, Mallorca eller Sverige så holder utlandet stor appell for nordmenn. Det er ikke vanskelig å forstå, når man tenker på norske somre som regner vekk, eller våre kalde vintre. Det er likevel mange muligheter for gode ferier rundt om i Norge som kan være lærerike, billige og uforglemmelige.

Når det gjelder natur, så er Vestlandet helt spektakulært. Om man ønsker fabelaktige fjellturer eller naturstier så har Vestlandet et enormt utvalg. Fra Preikestolen til Bergensbanen så tar opplevelsene aldri slutt. Sognefjorden er verdens nest lengste fjord, matopplevelsene samt den idylliske naturen er verdt besøket, igjen og igjen. Det finnes også krus som viser hele vestlandskysten i sin prakt. I tillegg så blir nye Tungestølen åpnet i år etter at stormen Dagmar knuste den forrige hytta for nesten 10 år siden. Den er det verdt å sjekke ut.

Nordover

Historien er dyp og sterk i Trondheim. Nidarosdomen er et under av arkitektur som er et testament til vår viking-fortid. Norges egen urskog finnes også i Trøndelag for de som ønsker en litt utenom det vanlige naturopplevelse. Tromsø har sine nordlys og Narvik har sin historie fra andre verdenskrig. Lofoten er ikke langt unna, med sine fantastiske og unike formasjoner. For de veldig eventyrlystne har vi Nordkapp og ferjeturer ut i Nordsjøen for å se spekkhoggere og andre deler av den vakre nordkysten. Det er også mulig å oppleve samisk kultur på nært hold sammen med reinsdyr og tradisjonelt levevis. Hurtigruta tilbyr et uforglemmelig krus går langs hele Norges nordlige kyst.

Sørlandet

Kanskje den mest vanlige ferieplassen i Norge er Sørlandet. Med en varm kyst om sommeren og campingplasser i hopetall. Kristiansand med dyreparken sin er alltid vært et besøk. Verdens største landbaserte kanon står fortsatt noen kilometer utenfor byen for historie-interesserte. Lindesnes står fast som et punkt mange vil krysse av på lista si og byer som Tvedestrand, Grimstad og Arendal har sin egen prakt av Sørlandet med en avslappet og vakker stil.