De mest kjente barene i Oslo

Oslo er et fantastisk sted når våren kommer og alle beboere flytter seg fra stua og ut i gatene. Enten det er for å nyte cafelivet om dagen, eller nattelivet i de sene nattestimer. Her er oversikten over noen av de mest kjente barene i Oslo. 

Ser man på utelivet i Oslo er det noe alle der kan like. Du finner de små brune barene gjemt i små bakgater og de store sportsbarene eller konsertbarer over hele byen. Felles for mange av barene i Oslo er at de ikke bare har fokus på å drikke. De har gjerne kombinert drikke med underholdning, mat, sport eller konserter. Det er ofte også disse stedene som blir frekventert av både beboere og turister i Oslo, ettersom de kan tilby mer enn bare det å drukne sorgene eller gleden for den slags skyld i bunn av ølglasset.

Konsertbarer

I Oslo ligger det flere barer som også har fokus på konserter, enten det er Jazz eller Rock. En av de mest kjente er nok Rockefeller, som har en bra scene og en kapasitet på rundt 900 publikummere. Noen av de som har spilt der opp igjennom tidene er Kaizer’s Orchestra, Fun Loving Criminals, Manic Street Preachers og Kent. Andre konsertscener som er godt kjent i Oslo er Parkteateret, Revolver, Blå, Café Mono og Victoria Nasjonal Jazzscene.

Latter og mat

Er du en av de som elsker en god latter, er underholdningshuset Latter et godt sted å begynne en helaften. Her finner du også bar og restaurant som du kan nyte før, imens og etter du trener lattermusklene med noen av de beste komikere som landet har å by på. Ønsker du noe litt mindre polert kan du teste ut Skuret bar og scene hvor de har standup, pop-quiz og konserter.

Party hele natta!

Spredd rundt i hele byen ligger det utesteder som sørger for at byens nattugler har mulighet til å danse, drikke og være sosiale til klokka 4 på morgenkvisten. Er du av de som ikke er helt A4 og som syns alle legninger er spennende er Elsker og London to av byens mest kjente barer for homofile og lesbiske.

Horgans er populært for både stamgjester og nye gjester. For den litt yngre garde er dette stedet med spennende musikk fra torsdag til søndag, et av de mest populære stedene. Disse dagene er det spesielt studenter som dukker opp ettersom aldersgrensen ikke er s høy her som andre steder. Stedet er åpent 7 dager i uken og kjører på med forskjellige konsepter. Noen av byens mest spennende Dj’r gjester også stedet ofte.

Liker du litt mer loungestil med Housemusikk og andre spennende rytmer er VU som ligger i kjelleren på Horgans et godt alternativ for deg. Her er det høyere aldersgrense og på tross av lite markedsføring er VU fullt stort sett hver helg. De satser på ”word of mouth” markedsføring og har på den måten klart å holde fast på mange stamgjester.

Da er det bare å ta på seg danseskoene!