Sommerferien går til Bergen

Gjør som de gamle kjøpmennene og legg reisen til Bergen. Norges nest største by var en gang knutepunkt for handel innenlands og i Europa. Mang en skøyte har lagt til kai her, med råvarer som for eksempel tørrfisk og korn, som bygde opp byens livsgrunnlag. I dag kan du fortsatt kjenne byens historiske impulser når du vandrer gjennom Vestlandets hovedstad.

bergen-norge

Fleksible boalternativer

Du kan sikre deg den ideelle overnattingen på hotell i Bergen sentrum. Uansett behov for hotell, leiligheter, campingplass, hostell eller lignende, finner du alt nært tilknyttet dine opplevelser i ferien. Sjekk inn på et av de mange hotellene hvis lokaler en gang huset de gamle hanseatene, og nyt utsikten mot enten Vågen eller Fløybanen. Bomulighetene er bare et steinkast unna de fleste opplevelsene eller kommunikasjonsmidlene, noe som gjør det lett å planlegge oppholdet.

Sans for gastronomi

Bergens sans for gastronomi finner du i byens flere gourmetrestauranter eller på byens eget fisketorg på Bryggen. Du finner et yrende restauranttilbud og kan gjerne nyte dagen med en frisk lunsj på et av Bryggens gode restauranter, og du kan avslutte kvelden med en bedre, kortreist middag på Fløyen Folkerestaurant. Fløyen Folkerestaurant ligger på toppen av den kabeldrevne Fløybanen, 320 m.o.h. Her kan du nyte fantastisk utsikt under et måltid som er basert på kortreiste Norske og internasjonale råvarer.

Stolt kultur

Få med deg Nordens største musikk- og teaterfestival i de vakre sommermånedene. Festspillene i Bergen har utviklet seg til årets sommerevent siden starten i 1953. Her finner du både norske og internasjonale artister. Finn ditt festspillspisested og nyt en kulinarisk opplevelse med en liten musikalsk overraskelse. Eller hvorfor ikke ha champagnefrokost sammen med gode venner i hyggelige musikkomgivelser?

Shoppingmekka

Ingen ferie uten shopping! Enten du søker internasjonale forretninger eller second hand eller bergensk håndverk, bugner det av godbiter for den shoppinginteresserte! Har du ikke svart belte i shopping, er det likevel lett å åpne lommeboka i Vestlandets hovedstad. Hopp på det lille minitoget som har guidede turer på Bryggen og bli kjent med de frittstående forretningene. Ta med flott norsk håndverk hjem til bestemor eller finn skjulte skatter i en av bruktbutikkene. Her finner du skatter for alle og enhver!