Roper sofaen høyere enn nattklubben?

Mann i sofaSommeren er her, og for mange betyr det utepils på brygga, og sene netter der man fester til sola er kommet opp igjen. Men noen ganger er det bare en ting som duger, og det er sofaen. 

Oslo har et fantastisk uteliv, spesielt om sommeren. Da kommer alle ut i fra sitt hi etter å levd blant ulltepper, peiser og stearinlys i 6 måneder. Det å gå på byen betyr ikke lengre å ta på seg parkasen, svære vintersko og dyre taxiturer til og fra byen, uansett hvor nærme du bor. Man kan jo alltids ha seg en god fest hjemme på terrassen med god musikk, reker, hvitvin og gode venner. Men noen ganger vil man kanskje bare være alene, eller sammen med kjæresten i sofakroken. Da er det deilig å kunne se en god film.

Ikke som før

Før, i gamle dager, måtte man gjennom en hel prosess når man skulle leie film. Man måtte ta på seg parkas og vinterstøvler og hive seg i bilen til nærmeste videobutikk. Der brukte man gjerne en god stund på å sjekke ut valgmulighetene, som jo var ganske mange. Spesielt om man lette i hyllene der alle gamle filmer var sammenstuet også, men det tok tid.

Så var det gjerne å lete gjennom godishyllene for å finne godteri man kunne kose seg med til filmen, og kanskje til og med gatekjøkkenmat for å virkelig slå seg løs. Hele prosessen i seg selv kunne jo faktisk ta godt over en time om man var treige.

I dag kan alle disse tingene bli ordnet fra sofakroken, utenom godisen da vel og merke. Du kan velge blant flere streamingtjenester både på nett og via kabel. En av disse er Film2home som sørger for å alltid ha en oppdatert tjeneste slik at du kan få de siste filmene hjem i stua.

Du kan også bestille mat fra sofakroken, enten via tablet, ipad eller pc. Så om du ønsker det, kan du faktisk ha en fullstendig lat og fantastisk dag i sofakroken, uten å sulte i hjel eller kjede deg til døde.

Seriemaraton?

En annen ting som er veldig fint med de nye streamingtjenestene er at de ikke bare har film, de har også tv-serier! Ikke bare enkelt episoder, men hele sesonger, og hele serier i enkelte tilfeller. Så om du har en hel kveld der du ikke orker å gå ut, kan du faktisk sette deg til i godstolen og bli ordentlig godt kjent med karakterene i en eller annen spennende tv-serie som for eksempel Mad Men, Orange is the new black eller kanskje Scandal.

Så hva kan du se nå?

Denne sommeren er det ekstremt godt utvalg i filmer, også hos streamingtjenestene.Flere store Oscarvinnere og favoritter som for eksempel 12 years a slave er tilgjengelig. Ønsker du å se tøffingen Danny trejo for eksempel har du muligheten til det i flere filmer akkurat nå, deriblant Bad Ass 2 eller Machete Kills. Har du et desperat behov for itt action, kan Jack Ryan: Shadow Recruit være noe for deg.